top of page

EVENTS

vr 30 aug

|

Bureau/Cuisine

Artisan Summer School - Journée Pure

Pure ambacht staat op deze dag centraal! Meerster-charcutier Bart leert je worsten draaien. Ambachtelijk broodbakker Floortje vertelt je alles over zuurdesem en messenslijper Johan zorgt ervoor dat je met een vlijmscherp mes huiswaarts keert.

Registration is Closed
See other events
Artisan Summer School - Journée Pure
Artisan Summer School - Journée Pure

Tijd en locatie

30 aug 2019, 09:30 – 18:00

Bureau/Cuisine, Brusselsesteenweg 151, Melle, Belgium

Gasten

Over het evenement

Ontdek de magie zuurdesem met Floortje!

Floortje is de bezielster van Graan. Je maakt brood zoals vroeger met enkel zuivere ingrediënten én zonder toevoegingen. Werken met desem is wat ze koestert en daarom leert ze jou er graag mee werken. Ze verloopt het volledig proces van bakken met desem. Van de juiste temperatuur, de optimale verhoudingen tot de techniek van het stretchen en het opbollen: in dit atelier kom je  alles te weten over dit het ambachtelijke zuurdesem proces. Je krijgt ook tips over hoe je je eigen starter kweekt en levend houdt. Kortom, je krijgt de basis mee! 

Leer worsten draaien met Bart!

Bart is meester-charcutier bij Vleeswaren Noyen. Hij is de geknipte persoon om je alles te leren over het maken van worst. Zijn verhaal begint bij de boer waar varkens met respect grootgebracht worden. Nadien zet hij je aan het werk. Welke ingrediënten en materiaal je nodig hebt, hoe je een vulling bereidt en het vervolgens zelf afvult, kom je allemaal te weten in dit atelier.  Na deze workshop steken wij de Green Egg aan en kan je tijdens een verzorgde barbecue proeven van jouw creaties. 

Zet je messen scherp met Johan!

Scherpe messen zijn onmisbaar in de keuken. Johan geeft tijdens de Artisan Summer School jouw mes met plezier een vlijmscherpe beurt! Als volleerd messenslijper toont hij in een interactieve demo hoe je die ultieme snede kan bekomen! Hij installeert zijn werkbank op het terras van Bureau/Cuisine, jij brengt jouw messen mee en hij zet ze scherp. Daarbovenop krijg je talloze bruikbare tips om thuis zelf aan de slag te gaan met staal en schuurmiddel! 

Prijs : 145 euro (excl. BTW) * -  Registreren kan tem 18 augustus

Straffe koffie, sterk water en een authentieke lunch en gezellige barbecue in een unieke setting zijn in deze prijs inbegrepen.  

*  Combineer de Journée Pure met de Journée Raffinée voor 275€ (excl. BTW)

Wat krijg je mee naar huis?

Wij laten je ook niet met lege handen huiswaarts gaan. Een rijkelijk gevulde goodiebag met daarin een desem starter, jouw eigen zuurdesembrood en een mooi assortiment van zelfgedraaide worsten.

Praktisch? 

De Journée Pure start om 9u30 en het einde wordt voorzien rond 18u.

Bureau/Cuisine heeft een ruime parking voor de deur en is ook met het openbaar vervoer vlot bereikbaar. 

Deel dit evenement

bottom of page