top of page

EVENTS

vr 03 mei

|

Bureau/Cuisine

Soy you think you can drink: inspiratienamiddag innovatieve melk- en plantaardige dranken

Tijdens deze interactieve pitching-sessie stellen 3 groepen student-ondernemers hun ontwikkelde melk- en plantaardige dranken voor aan het grote publiek. Kom proeven, geef je mening en laat je inspireren tijdens dit uniek netwerkevent!

Registration is Closed
See other events
Soy you think you can drink: inspiratienamiddag innovatieve melk- en plantaardige dranken
Soy you think you can drink: inspiratienamiddag innovatieve melk- en plantaardige dranken

Tijd en locatie

03 mei 2019, 12:00 – 18:00

Bureau/Cuisine, Brusselsesteenweg 151, 9090 Melle, Belgium

Gasten

Over het evenement

In 1974 stal Yoki als eerste drinkyoghurt al onze harten. Nu - 45 jaar later - zijn productontwikkelaars nog steeds op zoek naar de beste alternatieven. Drie groepen student-ondernemers van HoGent kregen de missie om een melk- en/of een plantaardige drank te ontwikkelen op basis van melk, lupine of soja met een natuurlijke suikervervanger en stabilisator.

Welke verrassende drankjes deze groepen gaan voorstellen op 3 mei kan je hieronder lezen.

1. Lupinedrink

Wij stellen je voor: onze plantaardige variant van drinkyoghurt op basis van lupine!

Door lupinebonen te weken, pellen en vermalen creeëren we een voedzame lupinemelk, die we als basis gebruiken voor de bereiding. Het toevoegen van bosvruchten, rode biet en munt zorgt voor een interessante combinatie in zowel nutritionele waarden als smaak. Het subtiel gebruik van de natuurlijke stabilisator johannesbroodpitmeel zorgt voor een onvergelijkbare consistentie. Voor de zoete mondjes gebruiken we de natuurlijke zoetstof Tagatesse.

Deze lupinedrink is een ideaal alternatief voor mensen die onderweg graag van een lekker én voedzaam drankje genieten!

2. WoPaTo

WoPa… Wat? Wopato!

Laat je verrassen door ons té gek product. Wopato staat voor een gefermenteerde melkdrank met wortel, paprika en tomaat. Wat maakt ons uniek? Wij ruilen de zoete drinkyoghurts in voor een verfrissend alternatief met groenten. Ons product is niet enkel uniek in smaak, maar heeft ook een suikerreductie van 30% ten opzichte van de commerciële varianten.  Als natuurlijke zoetstof maken we gebruik van Canderel.

Ideaal om eens af te wisselen met de fruit-varianten!

3. SOYummy

Je hoort het aan de naam, SOYummy is een drinkyoghurt op basis van soja.

De exotische combinatie van mango, munt en limoen zorgt iedere dag opnieuw voor een vleugje zon tijdens je ontbijt of tussendoortje. Door het gebruik van soja is dit product ook ideaal voor onze veganistische en lactose-intolerante vrienden!

De drank is gezoet met caloriearme zoetstoffen en bevat geen toegevoegde suikers.

 

Ons product is puur! Zo maken wij enkel gebruik van verse kruiden en fruit en worden er geen kleur-of smaakstoffen toegevoegd.

Programma

Wie?

Zowel jij als je collega’s zijn welkom op onze inspiratienamiddag

Wat?

12-14u: Lunch met pitching en proefsessie van 3 verfrissende dranken door student-ondernemers van HoGent (Agro- en biotechnologie afstudeerrichting voedingsmiddelen-technologie) 

14u-18u: Mogelijkheid om te networken en co-worken in een huiselijke sfeer 

Inschrijven?

Het event is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je dus snel in.

Bij Bureau/Cuisine geloven we dat kruisbestuiving tussen creatieve ondernemers, innovatieve bedrijven en hobbyisten een bron is voor frisse ideeën en mogelijks zelf nieuwe samenwerkingen. 'Soy you think you can' drink is hét ideale event voor innovatieve ideeën, feedback, inspiratie en nieuwe contacten in jouw werkdomein.

EAT

Bureau/Cuisine voorziet een gezonde lunch, koffie en water op 3 mei.

WORK

Zin om te blijven hangen na de pitch? Ruil eens je dagelijkse werkomgeving in en laat je inspireren door de nieuwe food-minded omgeving van Bureau/Cuisine.

MEET

Grijp je kans en vind na de pitches je toekomstige klant, partner, ambassadeur of werknemer tijdens het netwerkevent!

… and repeat!

Deel dit evenement

bottom of page