top of page

Gezond vergaderen, dat loont!

Gezond vergaderen, dat loont!

Wij geloven dat gezond vergaderen heel wat voordelen heeft, maar hoe doe je dat? Hieronder geven wij enkele tips mee.

Tip 1: Hydrateer je brein 

Geen twee dingen die beter samen gaan dan vergaderen en een lekkere kop koffie, althans zo denken wij erover! Maar ondanks het boostende effect van koffie en zijn vermogen om sociale interactie te stimuleren, heeft ons lichaam vooral nood aan dranken (zonder cafeïne) die ons lichaam en brein voldoende gehydrateerd houden. Lees: the holy WATER.... Water is nog steeds dé beste dorstlesser, en net daarom zorgen wij ervoor dat er steeds water op de vergadertafel aanwezig is. Geen water fan? We've got you covered, wij voorzien namelijk ook steeds home-made lemonades en infused water, a.k.a water met een smaakje.  BTW: wist je ook dat een paar slokken water ervoor zorgen dat je koffie beter proeft en je zo dus optimaal van dat bakje cafeïne kan genieten ?


Tip 2: Healthy knabbelen

Vergaderen is bijzonder intensief waardoor je regelmatig een daling van je bloedsuikerspiegel ervaart. Voor je het weet grijp je naar de trommel naast het koffieapparaat om te grabbelen naar een snelle suiker in de vorm van een koekje.  Maar de echte brainfoods en perfecte opkikkers voor je lichaam en geest zijn een healthy granola reep, een handje nootjes, een stukje pure chocola of een banaan. Daarom voorzien wij altijd een goed gevulde fruitschaal, heerlijke bliss balls en gedroogde vruchten of noten. Toch meer zin in een frisse smoothie of zomerse fruitsla tijdens de break? Ook daar kunnen wij voor zorgen!

Tip 3: Wees geen zittend gat! 

Wie ons wat beter kent, weet dat stilzitten niet aan ons is besteed! Sedentair gedrag proberen we dan ook zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom organiseren we loop- en wandelsessies als pauze tijdens jullie vergadering. Nabij Bureau/Cuisine kan je namelijk heerlijk ontspannen langs de Schelde. De frisse lucht in combinatie met de adrenaline die vrijkomt bij het bewegen zorgen voor een extra productiviteitsboost tijdens jullie vervolgmeeting. Daarnaast kunnen jullie ook kiezen voor een Work-out-holic sessie om jullie pauzemoment en het groepsgevoel naar een niveau hoger te tillen.


Tip 4: FOOD essentials

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat productief en efficiënt werken onlosmakelijk verbonden is met gezonde en evenwichtige voeding. We geloven in pure voeding: onbewerkt, duurzaam, vers, lokaal en gevarieerd. Daarom bereidt Silke voor jou en je team steeds gezonde maaltijden. Of het nu gaat om een ontbijtvergadering, een lunch, een receptie of een zakendiner, wij zorgen altijd voor een smaakvolle ervaring en een professionele service in een gezellig kader. Tip 5: If you want to go far, go together!

Een goede teamspirit stimuleert een open en interactieve mindset tijdens vergaderingen. Want constructieve discussies zijn zóveel aangenamer en productiever dan monologen en eenrichtingsverkeer, toch!? Daarom is een ontspannende teamactiviteit tijdens of na een intensieve brainstormsessie/vergadering zo'n goed plan. Dit bevordert de positieve vibe en groepsdynamiek binnen het team. Bovendien is dit dé perfecte manier om elkaar beter te leren kennen, wat ook op langere termijn zorgt voor een duurzaam positief groepsgevoel.  Helemaal klaar voor teamspirit 2.0? Dan organiseren wij graag een kookworkshop of een gezellige (netwerk)drink/diner voor je team in ons culinair werkhuis.

Ziezo, de weg naar healthy business is slechts 5 stappen van je verwijderd! We would love to be your roadtrip partner!

Comments


bottom of page