top of page

EVENTS

ma 02 sep

|

Bureau/Cuisine

Artisan Summer School - Journée Raffinée (1)

Geraffineerd, zoals Céline, is ook de eerste dag van onze Artisan Summer School. Kaasmaakster Leen leert je de basisprincipes van kaasmaken. Theesommelier Valérie trakteert je op een verfijnde high tea. En Sarah sluit de dag af met creatieve workshop rond no waste en groenten.

Registration is Closed
See other events
Artisan Summer School - Journée Raffinée (1)
Artisan Summer School - Journée Raffinée (1)

Tijd en locatie

02 sep 2019, 09:30 – 13:30

Bureau/Cuisine, Brusselsesteenweg 151, Melle, Belgium

Over het evenement

Van wei tot wrongel, de basis van kaas met Leen!

De basis van kaas begint bij gras en hooi en dit is meteen het vertrekpunt van het inspirerende kaasatelier van Leen. Ze ging in binnen – en buitenland  aan de slag bij ervaren kaasmakers en woonde zelf op een Oostenrijkse Alp om er de beste kaas te maken. Ze neemt ons mee naar de basis van het kaasmaken. Ze laat ons proeven van echte melk en legt ons letterlijk stap voor stap het boeiend procedé van kaasmaken uit. Van wei tot wrongel, het komt allemaal aan bod. Afsluiten doet ze met het maken van een echte kaas. 

Valérie inspireert met thee, eetbare bloemen en kruiden

Dat thee meer is dan een druipend zakje in een mok leer je tijdens een geanimeerde afternoon tea. Theesommelier Valérie laat je met alle zintuigen genieten van thee, bloemen en kruiden.  Ze voorziet een huisgemaakt 5 gangenmenu - van aperitief, hartig tot zoet - met telkens bijpassende koude en warme originethee's en huismélanges. Ook het verhaal is voor Valérie belangrijk. Hoe je zelf een lekkere kop thee zet of hoe bloemen natuurlijk kunnen zoeten in thee of gelei kom je allemaal te weten in dit outstandig theekransje. 

Van loof tot wortel met Sarah.

Na uitgebreid tafelen is het tijd voor actie. Koken met Sarah is altijd een ervaring. Zij sluit de Artisan Summer School af met een echte doe- workshop. Ze selecteert voor jou een uitgelezen aanbod van seizoensgroenten en gaat er creatief mee aan de slag. Verwacht geen klassieke bereidingen. Sarah laat letterlijk geen brokje of schilletje over en inspireert om alles van de groente – van het loof tot de wortel - creatief te verwerken. Na deze workshop kent het maken van originele tapenades, verrassende groentecrackers en frisse kruidenolieën geen geheimen meer. 

Prijs : 145 euro (excl. BTW) * - Registreren kan tem 18 augustus

Straffe koffie, sterk water, 2 boeiende workshops , 5 –gangen menu "high tea" en een gezellige afsluitende apero in een authentieke setting zijn in deze prijs inbegrepen.  

*Combineer de Journée Pure met de Journée Raffinée voor 275€ (excl. BTW)

Wat krijg je mee naar huis?

Wij laten je niet met lege handen huiswaarts gaan. Een rijkelijk gevulde goodiebag met daarin een huisbereide kaas jouw eigen groentencreaties mag je mee huiswaarts nemen. 

Praktisch? 

De Journée Raffinée start om 9u30 en het einde wordt voorzien rond 18u.

Bureau/Cuisine heeft een ruime parking voor de deur en is ook met het openbaar vervoer vlot bereikbaar. 

Deel dit evenement

bottom of page