top of page

Annelies print voeding


Bij de eerste stap die ik in Bureau/Cuisine’s Villa Céline zette, was ik overweldigd door het prachtige interieur en mijn twee toffe collega’s Ilse en Mélanie. Ze zorgden ervoor dat ik mij direct op mijn gemak voelde! Dus ik wou met heel veel plezier deel uitmaken van het Bureau/Cuisine team.

Maar wat doe ik hier nu bij Bureau/Cuisine? Goeie vraag! Ik ben de host van B/C en sta elke dag klaar om jou met veel plezier te ontvangen in onze villa. Ik zorg ervoor dat alles hier vlotjes verloopt maar het grootste deel van mijn tijd spendeer ik aan het project 3D foodprinting. Ja, je leest het goed, wij zijn aan het onderzoeken welke voedingsmiddelen we kunnen printen in 3D. Super spannend een heel uitdagend natuurlijk! Mijn opleiding in de voedings -en dieetkunde en mijn opleiding tot kok die ik nu aan het doen ben, komen goed van pas!

Waarom we dit project doen

Tegenwoordig zijn culinaire trends hot topic en verwacht de Vlaamse consument dan ook lekker en gezond eten die daarnaast de culinaire beleving tot een hoger niveau brengt. Want het zien van aantrekkelijk eten doet ons wel degelijk eten. Ook bij Bureau/Cuisine vinden wij dat beleving een grote rol speelt en hier past 3D foodprinting perfect in het plaatje.

In mei zijn wij gestart met een haalbaarheidsstudie met de steun van Vlaio. We onderzoeken welke voedingsmiddelen printbaar zijn of hoe we ze printbaar kunnen maken. Dit wil zeggen dat sommige voedingsmiddelen van nature printbaar zijn maar andere voedingsmiddelen aangepast moeten worden. Dit kan door te spelen met de temperatuur, het aanpassen van het recept en andere trucjes.

Het was in het begin natuurlijk spannend om voor een toestel te staan die je voor de allereerste keer ziet en waarvan je niet goed weet hoe het werkt. Maar al doende leert men en ondertussen hebben ik toch al een hele reeks voedingsmiddelen kunnen printen zoals chocolade, meringue, boter, groentepuree, marsepein, kaviaar, cracker, kaas, ganache… Maar er staan nog tal van producten en designs op de planning, daarover lees je later meer.


Heb je intussen vragen of over ons project en mijn bevindingen met de 3D Foodprinter? Contacteer me


bottom of page