top of page

Nu al klinken op anders en beter ?

Jawel, het Corona virus heeft onze wereld op zijn kop gezet: plots is er zoveel wat niet meer kan. “Social distancing” en “blijf in uw kot” zijn uitspraken geworden die voor altijd in ons geheugen zullen blijven hangen.


Dit is een moeilijke periode met bijzonder veel ‘ZONDERS’... zonder knuffels, zonder vrijheid om te gaan en staan waar je wil, zonder gezellige onderonsjes met vrienden, zonder inspirerende babbels met collega’s in de koffiecorner, zonder plezierige gezinsuitstapjes en ook zonder het genot van lekker dineren in de voortreffelijke restaurants waar ons land er zoveel van heeft. Ik kan nog wel meer 'zonders' opsommen, maar dit zijn voor mij de meest pijnlijke in deze periode van lockdown. Omdat dit nu net de dingen zijn die mij opladen. Maar ik ben niet in mijn pen gekropen om mezelf te beklagen. Dit is een moeilijke periode die we allen moeten ondergaan en doorstaan en die iedereen op een andere manier beleeft. Sommigen zijn angstig, onrustig, bezorgd, gefrustreerd, verveeld, kwaad, wantrouwig of zwijgen stil. Anderen hebben dan weer net zichzelf terug gevonden. En dat is allemaal OK.


Dit is ook een periode van verbazingwekkende CREATIVITEIT. Overal duiken inspirerende en geniale ideeën op: nieuwe manieren van werken en communiceren, virtuele evenementen zoals de Ronde van Vlaanderen of online huiskamerconcerten, hilarische activiteiten die ouders uitvinden om hun kinderen te entertainen, ... En ook onze ondernemers laten het beste van zichzelf zien in deze crisis en de souplesse waarmee zij het roer omgooien is ongezien. Want wil je als ondernemer nu het hoofd boven water houden, dan is dit de enige manier. Omdat alle evenementen in Bureau/Cuisine werden geannuleerd, werken ook wij achter de schermen volop aan nieuwe concepten. Na de aankondiging van de lockdown maatregelen hebben wij tot diep in de nacht gewerkt aan een webshop. Een online shop die we nu geleidelijk aan het vullen zijn met evenementen en producten die ons dat financieel bruggetje naar rooskleurigere tijden kunnen verzekeren.


Maar bovenal is dit een periode met bijzonder veel SOLIDARITEIT. Ik denk dan vooral aan de moedige mensen in de zorgsector die zich dagelijks inzetten en aan alle initiatieven om onze zorghelden een hart onder de riem te steken. Maar ook aan het begripvol knikje en de gemeende glimlach van de wandelaar in het park, die meer zegt dan 1000 woorden en je doet beseffen dat er veel geluk in de kleine dingen schuilt. Het is opmerkelijk hoe humor ons samenbrengt en ons helpt om onze gevoelens te delen. Kortom, de onvoorspelbaarheid en impact van de coronacrisis hebben duidelijk gemaakt dat we elkaar harder nodig hebben dan ooit!


Dat gevoel van connectie en verbondenheid maakt ons samen sterker en gelukkiger, zowel privé als op het werk. Het is voor iedereen een zware uitdaging om deze lockdown periode te combineren met een job, zowel voor de thuiswerkende medewerker als diegene die op de werkvloer zijn gebleven. Net daarom hebben Fabrique MANGERfique en Bureau/Cuisine twee originele "jij bent BROODnodig" pakketten samen gesteld. Zodat jij je medewerkers kan bedanken voor hun inzet en doorzetting tijdens de afgelopen weken, en hen kan motiveren om te blijven doorgaan. Beide pakketten bevatten een ambachtelijke snijplank met heerlijke artisanale lekkernijen om je bedankboodschap extra kracht bij te zetten. 


Dit moment is dé gouden kans om het voortaan anders en beter te gaan doen, op verschillende vlakken. So cheers to that!


En als dit alles voorbij is (en dat zal het)... klinken we samen opnieuw: anders, beter en meer verbonden dan ooit voorheen.


Wil jij er graag bij zijn als we samen klinken na de lockdown? Dat kan. Bemachtig nu al je ticket voor het "Cheer up, Count down"  event op 11 september 2020 via onze webshop. En breng gerust je collega's mee, want op dit after-lockdown / after-work event gaan wij jullie geweldig in de watten met een lekkere walking dinner en heerlijke drinks.


Cheers, 

Ilse


Comentários


bottom of page